Creative holidays

 

Filtre cautare
Orasul de sub Tampa sau Corona asa cum a fost numit Brasovul la inceputurile sale de ,,oras liber regal", este astazi, credem noi, cel mai frumos oras de munte romanesc. Fascinant datorita istoriei sale, fiind atestat documentar la 1234 cand burgul era concentrat in jurul pietei principale si al bisericii parohiale, Biserica Sfinta Maria, cunoscuta ca Biserica Neagra, orasul este deseori devastat de turci ,tatari sau incedii dar cu toate acestea devine important centru cultural datorita marelui umanist si reformator sas Johannes Honterus (1498-1549)care pune temeliile scolii si bibliotecii ,, Studium Coronense,, in 1541 ca mai tarziu in 1583 primele cursuri in limba romana sa puna piatra de temelie a Primei Scoli Romanesti. Bunastarea orasului se vede mai ales din arhitectura caselor, construite la inceput in stilul renasterii iar mai tarziu intalnim stilurile baroc,rococo si classic care astazi dau acel aer romantic si magic centrului vechi. Contributia subtantiala la dezvoltarea orasului se datoreaza breslelor de metesugari si negustorilor , Brasovul fiind un punct commercial imporatant. Peste secole Brasovul devine una dintre cele mai cunoscute si cautate destinatii turistice din Romania iar Biserica Neagra este declarata ca fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din tara noastra . Dar Biserica Neagra nu este singura atractie a orasului ,mai puteti vizita : Biserica Adormiri Maicii Domnului, prima biserica ortodoxa din Brasov, Strada Sforii, Poarta Schei, Poarta Ecaterina, Prima Scoala Romaneasca, Muzeul de istorie, toate situate in centrul vechi . Esti iubitor de arta, de plimbari, esti gurmand, iubesti sporturile de iarna si vara te atrag traseele pe carari de munte sau cele de mountain bike, cauti distractie nocturna sau pur si simplu iti place berea savurata intr-o atmosfera cosmopolita? Brasov este ceea ce cauti! Te invitam sa vizitezi Brasovul ! Pentru tururi de oras cu ghid sau trasee montane si de mountain bike te rugam sa ne contactezi.

Inscrie-te la newsletter

Fii primul care afla utlimele noastre noutati si oferte!

blog Rubik Globe

Bun venit!

           Conceptul Rubik Globe se naste din dorinta de a impartasi experiente minunate cu toti aceia care vor sa cunoasca Romania . Sa parcurga cu pasul, bicicleta sau chiar masina zone de o frumusete pe care cuvintele nu pot sa o transmita, locuri atat de vechi , cu povesti adevarate,  atestate de scrieri istorice dar care par sa fie rupte din basme, cu traditii transmise din generatie in generatie fiind acum mai vii ca niciodata . 

           Vrem sa te scoatem din casa , sa-ti aratam locuri de o frumusesete magica, sa fim langa tine pe carari de munte, cu bicicleta, cu rucsacul in spate, la mare pe o plaja salbatica ,  sau sa alunecam pe zapada  de la inaltime cu schiurile in picioare, iar daca te simti inspirat si talentat te asteptam  sa pictam impreuma .

 

Citeste blogul RUBIK GLOBE

Se incarca..

Produsul a fost adaugat in cos!